18 Apr 2015

LEO-NET Barcelona2: Kannatti ja kannattaa!

Kollegani oli Barcelonan LEO-NET -seminaarissa ekaa kertaa. Ja kuulosti siltä, ettei katunut.
Niin ja CIMO sekä Suomi pääsivät  muutamissa yhteyksissä mukavasti esille. Ja aihealueen CIMO-kaksikko alkoi löytää yhteistä säveltä...



Jos siis sinua kiinnostaa kokonaisuuksien hallinta, mitä tulee kokonaisuuteen "koulutus versus työelämä", niin liity ensi vuonna mukaan joukkoon!

Kv.harjoittelu on jatkossakin keskeisessä asemassa LEO-NET -seminaarissa, mutta teemaa oli jo nyt laajennettu nimikkeellä "Employability", siis "työllistettävyys" tai "työmarkkinakelpoisuus". Pohditaan siis koulutusmaailman ja työelämän välisiä yhteyksiä laajasti. Aika lailla terveellistä.



Oli hotteja teemoja seminaarin  aihealueelta:




Oli workshoppia kulttuurikompetensseista versus työmarkkinakelpoisuus:





Oli korkeakoulutuksen vastuusta liittyen opiskelijoiden työllistymiseen:




Oli Euroopan komission näkemystä päivän teemaan liittyen:



Komission kuunnalta muuten kuultiin, että globaaliliikkuvuuden päästessä vauhtiin myös harjoittelurintamalla, saapuvien ja tulevien suhde voisi olla mahdollisesti kahden suhde yhteen.

Ja selvisipä seminaarin taukojutustelujen aikana, että tässä vuosien saatossa suomalaisia opiskelijoita oli valittu harjoittelijoiksi Slovakiaan. Eli Slovakian yhteyteni harjoittelupaikkatarjoukset olivat kiinnostaneet suomalaisopiskelijoita. Ja he olivat hakeneet paikkoja. Ja heitä ko.harjoittelupaikkoihin oli myös valittu! Slovakialaisten korkeakoulujen muodostaman konsortion välittämiä paikkoja on kuulemma tarjolla viitisenkymmentä vuosittain. Eli harjoittelupaikkojen välitys Slovakiankin suunnalla kuulemma jatkuu...ja tarjolla on ehkä kohta myös pari harjoittelupaikkaa koreaa taitaville.



Niin, miksiköhän suomalaiset eivät muodosta konsortioita innokkaammin? Tämänkin perusteella on kyllä mainio tapa toimia yhteistuumin ja ainakin kv.harjoittelurintamalla... Ja myös siten että erimaalaiset konsortiot alkaisivat tehdä enemmän ja tiiviimmin yhteistyötä. Tämäkin nostettiin esille LEO-NET seminaarissa.



Niinpä-niin. Seminaarin yhteenvetoa tulee siis TraiNet.Wikipaces -sivustolle lähiaikoina...
Graciès!




No comments:

Post a Comment